Tak tu máme další příspěvek psaný v pozdních hodinách z mobilního telefonu. O čem ale bude tentokrát, to ještě pořádně nevím. Vlastně jsem si jen řekl, že se tak nějak plácám mezi možnostmi spravovat dál jeden projekt v Pythonu a nebo ho předělat do Ruby on Rails, Ktoru či do Go.

Ano, vím, že to není fér srovnání už jen proto, že poslední jmenovaný není framework ani knihovna, ale na druhou stranu v Go je tak jednoduché napsat jednoduchou spustitelnou service, že je tam oprávněně.

K Rails a Ruby mě tak trochu táhne nostalgie, kdybych rád věděl, co se za ty roky změnilo. Když jsem se zběžně koukal do dokumentace, tak to vypadá, že toho poměrně hodně přidali. Například podporu pro web sockety. Na druhou stranu jednoduchost Go má své kouzlo a je větší šance, že mé zběsilé změny odchytí dřív compiler, než nějaký test.

Ktor (Kotlin) je lákavý už jen z toho důvodu, že Kotlin je můj primární jazyk v zaměstnání a občas používám jeho klientskou verzi, ale na serverovou část jsem jej ještě nikdy nepoužil.

Tak uvidíme…